Bisnes Online: Apa dan Bagaimana Nak Mula

Sekarang nie ramai orang nak cuba-cuba bisnes online. Tetapi apa dia bisnes online nie?

Bisnes online nie daripada segi persamaan adalah sama juga sepertimana bisnes offline tetapi ianya mempunyai banyak kelebihan terutama bagi sesiapa yang baru nak mula berniaga dan tak punya modal yang besar.

Sepintas lalu mari kita lihat perbezaan antara bisnes online dan offline.

1.  Sewa kedai dah banyak jimat! – bisnes online tak perlu ada kedai sendiri.  Boleh iklan barang atau perkhidmatan melalui internet jer.  Bisnes offline pulak kena ada kedai kalau tidak sukar untuk pelanggan nak buat belian dan sebagainya.

2.  Pekerja –  Bisnes online boleh buat sendiri-sendiri jer tak perlu pakai pekerja. Buat secara part-time pun takpe sebab bila dah ada website atau iklan dalam internet, pelanggan boleh buat tempahan dan kita boleh uruskan pembungkusan dan penghantaran pada waktu malam selepas balik dari pejabat.

3.  Pasaran – pasaran untuk bisnes online sangat besar – seluruh dunia asalkan tempat tu ada internet.  Bisnes offline selalunya pasaran terhad kat kawasan lokasi kedai jer.  Kalau promosi tak ada, tak ramai orang tahu tentang bisnes yg kita jalankan.

So, kalau kita lihat pada kos sewa kedai dan pekerja sahaja dah banyak yang kita boleh jimat especially sementara bisnes onlineperniagaan kita nak maju.

Bayangkan kalau sewa sebulan dah RM500 campur seorang pekerja lagi RM500, dah jadi RM1,000 belanja tetap tiap-tiap bulan. Kalau tak ada satu pun barang yang kita jual dalam tiga bulan pertama (selalunya begitu lah), alamatnya dalam tiga bulan kita dah rugi RM3 ribu! Itu belum kira bil api/air dan peralatan kedai lagi tuh.

Jadi, ambillah peluang di zaman teknologi nie untuk menggunakan internet untuk berniaga.  Belajar sikit-sikit untuk buat website dan cara nak buat promotion melalui internet.  Yang pentingnya kita ada barang yang berkualiti untuk dijual.

Kalau tak tahu buat website pun atau tak sanggup nak bayar orang lain untuk buat website tak mengapa.  Boleh buat promosi melalui facebook atau ruangan forum yg berlambak kat dalam internet tu.

Susah-susah sangat tulis serba sedikit butiran pasal barang yang kita ada, letak gambar yg cantik-cantik dah tu email jer kat kawan-kawan.  Kalau diaorang tak nak beli pun takpe cuma minta diaorang tolong forwardkan email tu kat kawan-kawan diaorang pulak.  Sebaik-baiknya berikan juga komisen kepada sesiapa yg berjaya promote barang anda.

informasi perniagaan berkaitan:

perniagaan online . cara berniaga online . cara bisnes online . bisness online . cara buat bisnes online .

Comments

    • says

      Hi sy nk perkenalkan 1 biz yang agak mudah
      Tip top tip top
      Bayaran setiap hari sebanyak 5-10% trus ke akaun biz ne,
      Dan bila da 100usd kita ble wd
      Tak menaja juga apat barayan harian 5-10% (SETIAP HARI)
      Jika rajin manaja tetap dapat 5-10% setiap hari + bonus sponser sabenyak 30,40,50% * dapat cash jika menaja
      Modal serendah rm380
      WASAP UTK PENCERAHAN DALAM GROUP
      014-5664 223 (VERA)

  1. says

    Pelbagai jenis baju pengantin lelaki dan perempuan.yang anda ingin kan.bermacam saiz.ingin tempahan.gaun.koset baju kebaya pendek.jubah.baju meleret.lenga.dan veil.koset.asesori.mutiara kristal sarawak. layari.facebook saya.Noor shakila Arshad Langkawi. atau hunbungi saya.cik noor shakila.0105268545 atau.0175607284. pembayaran akaun cimb.Pelbagai jenis baju pengantin lelaki dan perempuan.yang anda ingin kan.bermacam saiz.ingin tempahan.gaun.koset baju kebaya pendek.jubah.baju meleret.lenga.dan veil.koset.asesori.mutiara kristal sarawak. layari.facebook saya.Noor shakila Arshad Langkawi. atau hunbungi saya.cik noor shakila.0105268545 atau.0175607284. pembayaran akaun cimb.02130066342528 atas nama sharifah bt mohd salim

  2. Muhammad Luqman says

    Assalamualaikum semua.. Bile berbicara mengenai peluang perniagaan@ bisnes yang sememangnya patut diceburi semua, saya sarankan tuan2/puan2 menceburkan diri di dalam e-learning Score A.. Merupakan satu transformasi di dalam dunia pendidikan anak2 selaras perkembangan dunia ICT.. Apa yang penting, pulangan yang lumayan menjadi jaminan memandangkan perniagaan ini tidak bermusim dan tiada saingan, satu2nya di Malaysia di mana pendidikan dijadikan platform perniagaan.. Kepada sesiapa yang nampak peluang ini, bolehlah add saya di email: opluqman09@yahoo.com atau hubungi 0133261706. Jumpa anda di angkasa kejayaan~~ HEBAT HEY! Area KL dialu2kan

  3. apam balik abang syed says

    sape yang datang kelantan..boleh singgah beli apam balik sedap2 di wakaf bharu depan pasar wakaf bharu kelantan..datang jangan x datang beli..inshaallah kepuasan anda dapat..

  4. says

    Salam…

    Saper2 yg mempunyai masalah sakit puan dan lelaki…blh dapatkn produk yang terlaris yang terbukti mampu menyelesaikan masalah anda.
    (JAMU SUSUK DARA), blh lah pm sy.

  5. says

    Assalam semua..saya mengusahakan barangan kraf dari surat khabar seperti bakul pelbagai saiz, kipas, tudung saji, kotak tisu, dulang, pasu bunga pelbagai saiz, topi dan gubahan bunga sabun. Sekarang dalam proses untuk membuat topi berangkai dan tempat letak surat gantung..

    Untuk maklumat lanjut @ ingin membuat tempahan boleh layari bakulanyam.blogspot.com atau hubungi saya ditalian 01117981848 atau berkunjung ke kediaman saya yang beralamat no 478-C Bt 5 Kg Janglau 26820 Kuala Rompin Pahang.

    Atau sebarang pertanyaan boleh singgah emel dan fb saya di marianitb @gmail.com dan melihat gambar untuk kepuasan anda.. Terima kasih kerana meluangkan masa anda..

    • shahul says

      Salaam,sy berminat utk buat online biz. Sy suka buat biz mcm puan jg iaitu jual jubah,dan pakaian wanita,tp dari mana sy boleh dptkan bekalan jubah&pakaian utk di jual? Sy dari Penang. Kalau boleh,beri pencerahan kpd sy. Boleh wassup sy 0174613303/e-mail deen.shi@gmail.com. Sangat mnghargai jasa puan. Tkasih

  6. says

    assalamualaikum…. kak lah, bidan tradisional yang di iktiraf oleh kementerian kesihatan malaysia. kak lah ade menyediakan pakej untuk ibu2 bersalin seperti berurut, bertungku, barut perut ibu, mandi bayi, mandi serong, bersunat untuk bayi perempuan. kepada sesiapa yang memerlukan perkhidmatan kak lah, boleh menghubungi di talian 0199543012 ataupun terus ke rumah kak lah yang beralamat 42, A- Kampung Chendor Baru, 26080 kuantan, Pahang.

  7. says

    Alhamdulillah, artikel yang terbaik berkenaan bisnes online
    dari pernulis web usahawan malaysia ini. Moga terus konsisten
    dalam penulisan.

    Dalam web saya ada panduan untuk belajar cara
    bisnes online dari A hingga Z, dalam bentuk video.

  8. zafriel says

    disini sy ingin mengiklan jersi2 apa2 saja yang anda suka..dan anda boleh design baju anda sendiri..smua nie dgn harga yang berpatutan..lw nk bleh pm sy (0192566965)

  9. azura abu bakar says

    Assalamualikum saya ada buat catering masakan mei..
    Seperti laksa, mei kari, mei sup sesiapa yg berminat nk oder boleh tel 0182473502

  10. azura abu bakar says

    Assalamualikum saya ada ambik tempahan bagi sesiapa yg mahu tempah
    Mei laksa, mei kari, mei sup dan macam 2x… jenis mei lagi
    Jika berminat boleh tel saya 0182473502

  11. maz says

    Assalamu’alikom. Saya teringin hendak membuat bisness on line. Cara cara saya tidak tahu langsong. Tidak keberatan kepada sesiapa yng berkenaan untuk mengajar saya untuk jualan product saya di online. ucapan terima kasih.

    • Jaja says

      berminat nk buat bisness online?? 100% online..segala tunjuk ajar akan diberikan percuma!! nak pm/wassap JAJA 019-7848653

  12. liz says

    Anda peminat tegar ikan pekasam? Ingin menyediakan juadah bersahur dan berbuka dgn ringkas, cepat dan mudah?
    Kepakaran saya ialah mengedar ikan pekasam segar dari Lenggong yg terdiri dr ikan air tawar spt. Ikan loma, jelawat dan lampam.
    Hubungi saya Liz di 013-3394700 (call/sms/watssapp)
    Penghantaran percuma di sekitar area shah alam sekiranya anda membuat pembelian 5 peket ke atas.
    Harga sepeket: RM5
    Berat : ><200gm
    Ikan dlm peket: Campur2

  13. Rubiah says

    Alhamdulilah. ..dapat belajar …insyaallah..tgh berusaha dgn jualan kuih kapit, maruku, dan rempeyek…sesiapa berminat pm sy..

  14. permaisuri says

    saya pemborong produk kecantikan wanita. segala jenis produk, collagen, minuman … dll. dan juga singlet bagi lelaki yang untuk mengempiskan perut. d talian online d jual dengan harga rm50 .. dapatkan lebih murah dengan saya. sila whatssap, text atau call saya. saya jual dengan harga borong. 0125627627 yana

  15. siti syuhada says

    Saya mengambil tempahan laksam, nasi kerabu,
    Desert pun saya buat seperti:
    Kek coklat moist
    Kek cheese leleh
    Cheesekut
    Blh la sms @ call saya ya
    019-3453184
    013-2633242
    Fb: Za Hada

  16. azwan says

    Saya ingin berrkongsi 1 program dari US yg boleh buat income sampingan. FREE REGISTER tiada apa2 bayaran yang dikenakan. Tiada tipu muslihat ( kalau anda rasa program ini menipu…and a x rugi apa2 pun…anda x keluar modal pun man??) Tak perlu Cari org tak perlu jual beli barang.
    Syarat kelayakan:
    Anda ada FACEBOOK/TWEETER/WHASAPP dan tahu Guna komputer sikit2..apa shj termasuk WECHAT atau laman sosial yang lain. Anda perlu open link di bawah Dan register shj sbg member.. Lepas register anda terus dapat USD25 x 3.4 = RM 85.00… Lepas tu anda akan dapat link anda sendiri….apa lagi copy link anda sendiri Dan copy ayat2 says ni Dan paste kt fb/tweeter Dan sbgny. Setiap org yang buka link anda, anda akan terima ganjaran sebanyak USD 10 x 3.4=RM34.00..MUDAHKAN?? Duit anda boleh pilih samada ke bank atau cek dipos ke alamat rumah anda. REGISTER PERCUMA sial klik di sini

  17. desmond ganing says

    Sesiapa yang cari altenatif untuk menyumbuhkan penyakit.boleh cari saya di WhatsApp
    01125103759. Pasti ada cara lain untuk sembuh.

  18. says

    Saya baru mula perniagaan online ni.saya menjual Teh herbs Dari pokok barkah..khasiat Teh ini ada lah boleh mencegah kencing manis dan darah tinggi..sesiapa berminat boleh hubungi saya Di talian ini..0173127759..sebelum call boleh what’s app atau mesej sy dulu k sekian terima kasih.

  19. says

    Assalammualaikum sy mnjual handbag dn eksesori wanita sy bermula dari agent biasa hingga la skrg ad stok sndri tp sy perlukn modal tu kembng kn lg bisnes ni..so klu blh sy brtya pd admin cra bagai mne
    blh add fb sy kyraaiman kyraaiman
    page NOFY TIMES collection
    Or whtsup sy
    Trima ksh

  20. en. haikal says

    Saya mengambil tempahan NASI DAGANG,NASI KERABU,LAKSA JOHOR,SAMOSA and KARIPAP FROZEN,Masakan lauk pauk seperti IKAN TIGA RASA,PAIS PATIN,KARI KEPALA IKAN PEKAT dan bermacam lagi kebiasaannyer saya menerima tempahan untuk majlis2 SANTAI mahupun majlis keramian.yang penting cuba dlu bru thu. Dan yg paling penting sedap tuk kepuasan pelangan. Ini yg saya titik beratkan dlam perniagaan ini.insyaAllah ANDA BERPUAS HATI SAYA GEMBIRA.CALL HAIKALDI TALIAN …. @ MSG HAIKAL. Sekitar kuantan.harap maklum.

  21. ida changlun says

    Saya ada mengambil tempahan untuk buat simpul kasih serunding ikan bilis dan serunding ikan tongkol, 1kilo simpul kasih sya jual dengan harga rm20 x trmasuk bayaran pos… klu berminat blh la tempah… dan sya juga ada mengambil tempahan laksa di kawasan sekitar bukit kayu hitam,padang besar,changlun dan jitra…jika berminat blh email atau blh hubungi atau sms saya di …

  22. FUZAIRIN BIN MAT NOOR says

    Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

    Saya merupakan ejen untuk produk susu kambing IbuSuri. Produk ini sesuai untuk semua peringkat umur. Kepada sesiapa yang berminat, boleh la sms @ whatsupp @ call saya di talian 012-4695383 (Fuzairin) / 0126193003 (Suraya). Terima kasih.

    “Kesihatan Itu MAHAL, Tetapi Sihat Itu MUDAH”

  23. safuan says

    Bisnes berkonsepkan francais . X perlu cari orang untuk jual produk tp memilih 4orang sahaja , anda terpaksa dpt income kira2 rm8500 sebulan . Berminat
    Msj/whatsapp: nama , lokasi , saya berminat ke ..

  24. says

    Salam sejahtera. Saya khairul sri kembangan serdang, pembekal barangan kulit.
    Seperti beg galas/wallet/tali pinggang/beg letop/beg untuk pergi haji pn ade untuk lelaki dn wanita.
    Penghantaran percuma. Sila hubungi saya: 0102863274

    • ZAM says

      Saya menjual produk serum 3 in 1…. kolegen + anti agging + anti wringkle..Terbukti berkesan. Tanpa alkohol dan bahan larangan. Hanya dengan satu produk sahaja anda dapat 3 kegunaan. Harga amat berpatutan. Berminat PM saya 0195703341

  25. MAZIAH BTE BAKAR says

    Assalamualaikom

    Sy dari batang Kali hulu selangor.
    Sy berniaga bermacam macam kek kukus.Dan sy juga boleh mengambil
    Order.boleh juga untuk buah tangan unt tetamu.klu nak tempah boleh hubungi sy Di talian 0176231071

  26. nura zara says

    Nak makan Nasi Kerabu sedap??? Sila datang ke kedai kami di Jalan Nara Belakang Stesen Bas Pasir Puteh Kelantan…ada pelbagai jenis lauk..ayam bakar madu, ayam & ikan bakar berempah, ayam & ikan keli percik dan pelnagai jenis lauk lain……

    Tera hok ni x sei doh nasi kerabu lain…. x cayo??? selekeeee

    untuk tempahan : Kak Nura
    013 9639373

  27. Ms.Qaya says

    pengubahsuaian rumah, restoran mahupun pejabat dengan budget yang kecil dan ingin sentuhan designer.

    kami juga menawarkan perhidmatan lain:
    1.. home cook service : penghantaran kerumah (area: kajang, cheras, bangi, semenyih)

    sila hubungi:
    Ms. Qaya 018 380 7855

  28. says

    informasi yang sangat berguna..boleh singgah di blog saya untuk dapatkan pelbagai barang pengjagaan diri dan supplement yang terlaris masa kini

  29. says

    Assalam..anda ade masalah rambut,gugur,botak,klumomor dll.. dapatkan rawatan sendiri di rumah.. terbukti berkesan dengan ginseng dan bahan herba tradisional..harga mampu milik..berminat sila hubungi saya pn zila
    0122774637

  30. says

    Macam-macam bisnes boleh dibuat. Selalunya yang menjadi masalah mengenal pasti idea bisnes mana yang validate atau dalam erti kata yang lain mencari bisnes yang ada permintaan..

  31. says

    selamat Pagi dan salam..satu Malaysia… saya anak Malaysia…. saya ada menjual produk gel pembersih muka keluaran bumiputra…mendapat kelulusan KKM dan Jakim…. Produk ini belum ada dipasaran … tetapi dijual secara online untuk saya yang baru berjinak-jinak dalam perniagaan online ini…saya juga menjual telekung berenda lcyra dan tudung Nurkasih dengan kadar harga yang murah dan berkualiti…

    sesiapa yang berminat boleh PM saya : 012- 9851130 / 012-9891130

  32. says

    Pembekal Pati Minyak Wangi (98%-99.9% original) dan Botol wangian.

    Nan Muhibah Ent.(001447990-A) adalah sebuah syarikat yang berjaya membawa masuk pati minyak wangi berkualiti tinggi iaitu 98% 2010 dan 99.9%-99.99% original tahun 2013. Pati minyak wangi ini diambil terus dr kilang di France, Australia dan Spain. Kini, Kami mengorak langkah ke hadapan dengan memberi harga yang rendah, berkualiti tinggi dan tahan lama kepada peniaga kecil dan besar di seluruh M’sia dgn memberi harga Rm188-Rm8,508 untuk 500ml. Botol dr Rm0.38sen.

    • says

      KAMI MENJUAL BORONG DAN RETAIL, JIKA ANDAN BERMINAT BOLEH PM SAYA DI NO 0199830885 N 0123040242, CAR PERFUME 50 BOTOL RM 200, BOLEH KE WEBSITE KAMI

  33. Jalal Saberan says

    Mujarab herba-1000 dalam 1 wanita sihat.
    Dihasilkan dengan ramuan herba dan akar kayu dijamin halal dan tiada kesan sampingan.
    Khasiat-khasiatnya;
    1-Menambahkan kuantiti susu bagi ibu-ibu yang kekurangan susu..
    2-Mengurangkan kadar gula dalam darah.Mengelakkan dari diabetis.
    3-Masalah kegemukan
    4-Melancarkan peredaran darah.Menguatkan fungsi jantung.
    5-Masalah sembelit dan buasir
    6-Mengatasi kesakitan akibat senggugut.
    7-Melegakan sakit kepala migraine
    8-Menguatkan fungsi rahim ,meransang dan menyuburkan rahim.
    9-Membantu masalah kekurangan darah.
    10-Mengekalkan saiz payudara secara semulajadi
    11-Memanaskan buah pinggang dan organ pembiakan.
    12-Keseimbangan hormon dalam badan.
    13-Keanjalan kulit.
    14-Menambahkan tenaga seksual.
    15-Mencuci darah dan perut.
    Berminat hubungi saya;
    Jalal Saberan 017-2554325
    Call/sms/whatsaap
    Hanya rm40.00 sebotol untuk satu bulan

  34. says

    kepada sesiapa yang ingin memulakn prniagaan online boleh la mencuba brniaga ni lama web ini https://aztetic.my.cuba daftar dan boleh memulakan prniagaan,jgan risau prniagaan ini 100% bumiputra.

    salam dari saya.
    jika ad sebarang prtanyaan bolh email

  35. Wan Excel says

    Salam dan selamat sejahtera,

    Saya memiliki kemahiran membuat apa saja tugasan menggunakan Microsoft Excel, dari data entry, data analisis hingga la membuat custom program dengan upah yang berpatutan. Jika selama ini tuan mengambil masa yang lama atau membuat kerja-kerja yang memenatkan dan melecehkan, saya boleh memberi khidmat nasihat bagaimana mengautomatikkan kerja-kerja tersebut.

    Khas untuk guru-guru yang perlu membuat database pelajar dengan pengisian markah secara automatik atau student universiti yang memerlukan template excel dengan formula ataupun apa saja pekerjaan anda yang melibatkaan excel, insyaalah saya boleh tolong.

    Email saya di wanmm2568@gmail.com atau SMS/Whatapp ke 018-3851384.

    Terima kasih.

  36. Jaja says

    Nama saya JAJA .

    mencari 4 orang pertama untuk join bisnes online ke EMPAYAR saya!

    segala tunjuk ajar tentang bisness online, blog, fb page , cara nak naikkan rank blog, 100% coaching online UNTUK BISNESS akan diberikan

    PERCUMA!!

    – Keahlian hanya RM65 seumur hidup
    – Dapat diskaun setiap barang 20-30% diskaun!
    – dapat Cash bonus setiap 15hb
    – dapat PERGI MELANCONG PERCUMA!!

    jom join EMPAYAR HEBAT JAJA
    – 019 7848653
    (sms/wassap/wechat/telegram)

    hanya yang berJIWA kental, berdisiplin dan juga nak KAYA SELAMANYA!!

  37. wan says

    salam…..tumpang iklan.kami mencari rakan kongsi untuk meluaskan
    perniagaan.modal tidak perlu risau,kami uruskan.pendapatan 5 angka per month.
    Berminat call atau sms : 0195104992 Wan.

  38. says

    Sy nk memulakan bisnes,. Bismillahhirahmannirrahim,. Tempahan karipap untuk sesebuah majlis,. Tempahan 100 hingga 500 biji sehari.. area banting shja

    Boleh call : zahara : 0192981603

  39. jue says

    As salam…saya ada mnjual produk makanan yg selalu nye di nikmati oleh org2 jawa @ indonesia…hmmm…kpada sesiapa yg brminat, boleh lh pm sya di fb.. its sambal pecel…produk bumi putra..
    Jmput lh pm ye….

  40. says

    perkongsian perniagaan,stokis,pengedar,penjual diperlukan;
    pencuci baju,cuci kereta (snow wash) cuci pinggan mangkuk (dish wash),fabric lotion
    10liter 3gelen=rm30 5liter3gelen= rm19 haruman lily dynamo
    10gelen=rm27 10gelen=rm16 lavender orange
    50geien=rm25 50gelen=rm15 lorna
    100geien=rm23 100gelen=rm14 roxy
    200gelen=rm22 200gelen=rm13 summer
    tel no 0107121606 whatsapp aina wechat aina ekonomi dan lebih wangi daripada jenama terkenal

  41. hudarus says

    DENGGI BERDARAH….SAYA ADA UBATNYA…KURANG DARI 12 JAM PLATELET DARAH AKAN NORMAL SEMULA ANTARA 100-400 PLATELET…
    HUBUBGI 0195022680

  42. says

    Milahomestay menyediakan penginapan hostel untuk pelancong2 dibandar Melaka. Khas untuk rombongan bas sahaja spt rombongan orang kampong, pelajar2 sekolah, kolej politeknik, universiti dan sebagainya. Konsep kami BED & BREAKFAST. Asrama Melaka Pilihan Ramai. INGAT MELAKA INGAT MILA HOSTEL. Sila Datang Ke Melaka.

  43. ueeila says

    Jualan akhir tahun!!! sy ada menjual produk kecantikan DNARS dengan harga yg lebih berpatutan sempena akhir tahun..nak tahu lebih lanjut sila sms atau whtasspp 0111-9972531…jom laju2..moh ler kitew!!

  44. Thevini Letchumanan says

    Salam… # income rm900 sehari -FREE REGISTER tiada apa2 bayaran yang dikenakan.. (Kalau anda rasa program nie menipu..anda x rugi apa2 pun… -anda tak perlu keluar modal pun kan?? -tak perlu cari org.. -tak perlu jual atau beli barang… -syarat kelayakan : -anda ada FACEBOOK/WHATSAPP/WECHAT dan tahu guna komputer sikit2,termasuk laman sosial yang lain.. anda perlu open link di bawah dan register..anda terus dpat 25usd x 3.4 = rm 85.00.. lepas tu anda akan dapat link anda sendiri dan copy ayat2 saya ini paste kat fb/tweeter dan sebagainya.. setiap org yg buka link anda, anda akan terima ganjaran sebanyak 10usd x 3.4 = rm 34.00 mudahkan?? duit anda boleh pilih samada duit masuk ke acc bank atau cek akan dipos ke alamat rumah anda.. register PERCUMA sila isi kat sini.. xsalah kan kalau mencuba..
    http://peruserpaid.com/

  45. KHAIRULNIZAM BIN GHAZALI says

    Saya Niezam dr Arau,Perlis.
    Pengedar mesin aiskrim goyang.
    Ada 3 saiz :
    60 lubang – RM550
    80 lubang – RM680
    100 lubang – RM730
    Kos antar RM50 ke Semenanjung & RM120 ke Sabah Sarawak.
    Ada juga yang coloured – harga boleh dirunding lagi..
    Call/Whatsapp : 0189526599

  46. says

    Assalamualaikum…..

    Saya mempelawa para peniaga online & offline untuk membuat iklan di SPSHOPS.COM sekaligus menjadi ahli berbayar. Setakat hari ini kami mempunyai lebih 283,000 ahli dan semakin meningkat setiap hari.

    RM10.50 utk 1 tapak iklan
    RM63 utk 4 tapak iklan
    RM168 utk 9 tapak iklan

    SPSHOPS merupakan portal online yang merangkumi

    ~~> portal shopping spt ebay.com
    ~~> portal iklan spt mudah.my
    ~~> portal sosial spt facebook.com

    Peluang untuk menjual produk anda secara online serta boleh mendapat income tambahan bila kita mempromosikan spshops.com

    JOM SHOPPING & JADI JUTAWAN!

    Boleh register secara percuma di http://www.spshops.com/lieber

    Hubungi saya, Zaza 019-3016275 utk pencerahan ttg SpShops ini.

    Semoga kita menjadi insan JUTAWAN yg BERIMAN. Amin…

  47. AHMAD says

    SALAM, NAK BERNIAGA CHAR KUEY TEOW…….! HUBUNGI SAYA 0194924242
    SAYA AKAN BEKALKAN SAMBAL DAN KICAP.
    SAYA AKAN BERI LATIHAN CARA MENGGORENG.

  48. AzliAzlin says

    Sy menjual Rantai Tangan Emas Padu 916
    Harga Hari ini Rm128segram
    Berat Rantai Tangan dlm 10grlebih
    Free Upah Free Pos Laju
    Boleh Nego lagi
    Sila Add FB kami Lily Emas Resources
    Murah dr Kedai..

  49. arni mohd zain says

    Saya menjual produk hiraq seperti collagen , susu kambing hiraq. Sekiranya berminat hubungi saya 0163070369

  50. says

    Berminat untuk bisnes online dan bina blog berpengaruh? Boleh hubungi saya 010-9336935. Boleh juga bagi anda yang baru cuba-cuba nak join bisnes tupperware dan nak tahu cara gunakan media sosial seperti instagram, twitter, mudah.my, fb page dan blog untuk iklan, sangat dialu-alukan.

  51. says

    Salam…
    Saya mencari partner untuk sama2 dpat income tetap 28,000 stiap bulan dengan teknik booking emas.
    Hnya booking 15gram emas shj setiap bulan.

    Sistem terbaru jana inxome paling lumayan dan mudah.
    Mula2 memg saya pon takot nak join,takot terkena lagiii……
    Tapi dengan bukti2,hasil sendiri…setiap bulan InsyALLAH…
    Dapat 14,000×2=28,000 dengan mudah saja.

  52. Norisham bin Ismail says

    Assalamualaikum wbt…
    Anda pengguna hp yg setia? sudah lama menggunakan hp…rajin top…mari sya kongsikan pendapatan dari hp anda sendiri …sekali buat selama-lamanya dapat…hubungi saya 0194795862/0195121251..bila2 masa..

  53. affiq says

    salam
    sukar untuk mendapatkan juru urut bertauliah?..
    saya affiq dari mata hati reflekxologi
    saya menawarkan perkhidmatan urutan reflekxologi dan badan (oku penglihatan) dari rumah kerumah atau di tempat saya sekitar kuala lumpur
    berminat sila hubungi saya affiq 0173422034

  54. says

    Salam sejahtera.
    Kepada sesiapa yang berminat untuk menceburi bidang bisness online secara separuh masa atau sepenuh masa dengan modal rendah, tiada ruang perniagaan khas, pendapatan diperolehi secara harian, mingguan dan bulanan terbuka kepada semua peringkat pesara, pekerja sepenuh masa, pelajar, suri rumah tangga dsb. Hanya perlu mempunyai facebook, we chat, whatsapp, telegram, instagram atau salah satu daripadanya. Untuk keterangan lanjut dan konsultansi sila hubungi saya 0133971408.

  55. says

    Bagi memudahkan urusan pemasaran, para peniaga baru bolehlah mendapatkan laman web mereka sendiri. Ini dapat membantu meluaskan skop pemasaran dengan mudah, cepat, efektif, dan pada kos yang amat murah. http://www.dev-ant.com merupakan salah satu pilihan bagi perniagaan baru di Malaysia, kerana konsep ‘freelance network’ mengurangkan kos perekaan website.

  56. amirul syazmeer says

    Nak t-shirt cap ayam? 19 jee tak termasuk bayaran pos. 100% buatan Malaysia. Lawati dan Like di Facebook – Cap Ayam Brand Perlis.

  57. zaharani says

    Assalamualaikum……
    Saya ingin dan merancang membuka sebuah perniagaan minimarket makanan halal di Sg Petani disamping berkursus perniagaan online kini. Kursus baru saja bermula dan selama 4 bulan + extra 2 bulan untuk mendalami kursus ini. Untuk pengetahuan anda, saya sanggup berulang-alik sebulan 2 kali ke Mutiara Damansara untuk menimba ilmu pelajari internet.
    Masaalah saya, macam mana perniagaan minimarket makanan halal bermula? Dimanakah tempat strategik di Sg Petani, pilihan sesebuah kedai, pengambilan barangan dari mana, modal, susunan atau penyelenggaraan bermula dan sebagainya. Maksudnya pembinaan sesebuah minimarket berasaskan makan halal untuk orang Islam. Disamping itu saya boleh promosion barangan affiliate saya melalui internet.
    Dimanakah permulaan pertolongan idea saya ini diketengahkan?

  58. says

    Penawar denggi – jus pucuk betik . terbukti berkesan gerenti tidak pahit.dealer diperlukan di setiap kawasan. call 0192272127 atau tgk blog atau instagram atau fb juspucukbetik2014

  59. zarashop kelantan says

    Assalam,
    sy jual produk TUPPERWARE, KIDS BABYWEAR, SUPPLEMENT & MY MUM HOMEMADE KEROPOK.
    blh visit FB zarashop kelantan or PAGE tupperware zara or INSTAGRAM kedai_on9_zara

  60. Ihsan says

    Assalamualaikum,saya menjual barang pest control elektronik (riddex plus) untuk menghadapi masalah tikus/rat dirumah boleh hubungi /whatsapp
    010-3669273 or tel 03-61780135

  61. says

    Kek Coklat Moist Leleh

    ~ Sesuai dijadikan buah tangan untuk majlis perkahwinan, pertunangan, hari jadi, akikah, berkhatan dan lain2 majlis.
    Kami menerima tempahan kek coklat moist yang lembut, lembap, sedap dan rasa yang memikat.
    -Dijamin lazat dan berkualiti.
    -100% halal. Product Muslim.
    -Topping coklat yang banyak dan ditaburi penuh dengan coklat rice.
    -Saiz: Bekas segi 4 kecil berukuran 10cm x 10cm

    Harga:
    RM3.00/pcs….
    JOM order sekarang….
    PM/WHATSAPP 01110721720 (izzati) utk tempahan….
    Read more at http://www.mudah.my/Doorgift+Kek+Coklat+Moist+Leleh-33343938.htm#2HPyr4U8yExqflsj.99

  62. fatin says

    salam, tq penulis.

    tumpang iklan :
    ssiapa berminat untuk menyingkir lemak & menghilangkan scretch mark tanpa makan pil dan suppliment boleh la call/what app sy : 0177732362.

  63. says

    Sape2 nak buat bisnes topup boleh hubungi kami, pelbagai lagi bisnes lain yang syarikat kami sediakan antaranya membekal dan menjual pakaian, kacamata, produk kesihatan & kecantikan, bisnes topup, keropok terengganu, kerepek, serunding dan lain-lain lagi.

    boleh hubungi kami :-

    EMBiz Resources
    013 948 66001
    ezani.embiz@gmail.com

  64. says

    Salam sejahtera.

    Peluang perniagaan dan jana pendapatan pasif dengan telefon bimbit anda.

    Sila layari web kami dan hanya daftar $10.00 di sini.. SEGERA !

    whatsapp saya : 019- 5868 624

    Dan capai impian anda untuk kebebasan kewangan.

    Terima kasih.

  65. says

    Assalammualaikum,
    mkasih sbb sharing info yg sngt berguna.
    sy menawarkan servis bg sesiapa yg ingin menjadi kontraktor berdaftar dgn CIDB.atau MOF.
    Jika anda ingin renew lesen,dan pening dgn prosedurnya..Casa Crystal sedia membantu.
    Jom jenguk2 ke blog Casa Crystal
    atau boleh trus contact/whatsapp : 012-4845705
    Servis sekitar Kuala Lumpur & Selangor

  66. says

    assalamualaikum, kami memperkenalkan tentang Lantai rumah yg menarik pelbagai jenis material warna. lantai ini ada jenis Laminated floor, excel ,inova, solid dan pelbagai jenis..so jika anda mahukan quotation dan install ke rumah anda hubungi saya 01127857703 harga leh lego yg terbaik di malaysia panggil sy RAdin saja..

  67. zaki says

    Hai tauke. Bole ajar saya marketing melalui blog atau website tak?
    Sudi2 lah whatsapp saya kt no 0173572133
    Semoga Allah memberkati anda dan juga yg lain.

  68. Nazmi says

    Bisnes online ni mmg bagus sbb mjimatkan masa, wang dan sumber tenaga kerja.. bermula dgn bisnes online lama kelamaan apabila sudah stabil, bukalah kedai..

  69. harliza says

    Assalam..nak income rm100k dalam masa 7 bulan…mari bersama saya.. Kita jadi rakan niaga Vemma.. Kalau nak penerangan ringkas, whatsapp saya 0129241107..Mungkin inilah biz online yg kita cari2..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>