Untung

keuntungan terkumpul

Untung atau keuntungan adalah matlamat utama dalam perniagaan. Biasalah kan semua orang yang berniaga mesti nak dapat untung. Kalau ada yang kata dia berniaga sebab saja-saja nak buat rugi tu, maka memang pelik sangat lah tu. Kekadang ada juga orang yang berniaga sebab nak cari pengalaman, nak … [Read more...]

Rahsia Usahawan Berjaya

usahawan berjaya

Kebanyakan orang tidak tahu tahu kenapa dia perlu berniaga.  Untuk apa dia berniaga sebenarnya? Jawapan biasa ialah sebab nak KAYA la... Orang lain berniaga boleh jadi kaya, jadi aku pun nak kaya juga..! Memang tak salah pun kalau kita nak ikut orang lain berniaga dengan matlamat nak jadi kaya. … [Read more...]

Berniaga Kecil-Kecilan

start a business

Tiap kali kalau terfikir nak start berniaga kebanyakan orang selalu fikir pasal halangan dan masalah. Antaranya berapa banyak duit nak pakai? Kat mana nak buka kedai? Berapa sewanya? Pekerja pulak macam mana? Berapa gaji pekerja? Kalau tak untung bagaimana? Fikir punya fikir, last-last tak buka … [Read more...]