9 Syarat-Syarat Asas Pinjaman MARA

pinjaman mara

Mungkin ada usahawan atau bakal usahawan yang tak sedar atau terlupa bahawa MARA ada menawarkan pembiayaan untuk perniagaan. Apa pun, sebelum anda membuat permohonan ada baiknya teliti dulu syarat kelayakan memohon pinjaman daripada MARA. Kalau dah tak cukup syarat, tentulah permohonan tu takkan … [Read more...]

Berniaga Kecil-Kecilan

start a business

Tiap kali kalau terfikir nak start berniaga kebanyakan orang selalu fikir pasal halangan dan masalah. Antaranya berapa banyak duit nak pakai? Kat mana nak buka kedai? Berapa sewanya? Pekerja pulak macam mana? Berapa gaji pekerja? Kalau tak untung bagaimana? Fikir punya fikir, last-last tak buka … [Read more...]